En Sıcak Konular

Bir Grup Bilim İnsanı 'Neden Var Olduğumuz' Sorusuna Yanıt Vermenin İlginç Bir Yolunu Buldu

20 Aralık 2021 21:08 tsi
Bir Grup Bilim İnsanı 'Neden Var Olduğumuz' Sorusuna Yanıt Vermenin İlginç Bir Yolunu Buldu Bir grup fizikçi, neden var olduğumuzu anlayabilmek için yeni bir yöntem modeli oluşturdu. Bilim insanları, bugünkü bildiğimiz anlamıyla evreni oluşturan büyük patlama sırasında oluşan kuantum nesnelerini inceleyerek var olma sebebimizi açıklayabilecekler

Bir Grup Bilim İnsanı 'Neden Var Olduğumuz' Sorusuna Yanıt Vermenin İlginç Bir Yolunu Buldu

 

Bir grup fizikçi, neden var olduğumuzu anlayabilmek için yeni bir yöntem modeli oluşturdu. Bilim insanları, bugünkü bildiğimiz anlamıyla evreni oluşturan büyük patlama sırasında oluşan kuantum nesnelerini inceleyerek var olma sebebimizi açıklayabileceklerini ifade etti.

İnsanlık, tarih boyunca belki de en çok neden var olduğumuzu sorguladı. Bu soruya verilen cevaplar ya da soru sorma yöntemleri, insanlığın bugününü oluşturdu.

Teorik fizikçilerden oluşan bir araştırma ekibi, insanlığın neden var olduğu sorusunun cevabını nasıl bulacaklarını bildiklerini iddia etti. Fizikçiler tek yapılması gerekenin, samanyolundaki “Q topları” olarak da bilinen tuhaf kuantum nesnelerinin ürettiği yer çekim dalgalarını tespit etmek olduğunu belirtti.


"Q Topları" varlığımızın nedenini kanıtlayabilir


Fiziksel İnceleme Mektupları Dergisi'nde yayınlanan yeni bir makalede bilim insanları, varlığımızın potansiyel bir nedeninin evrende 13,8 milyar yıl önce gerçekleşen büyük patlamadan sonra oluşan teorik "topaklar" yani "Q toplarının" varlığı olduğunu açıkladı. Evrenin Fiziği ve Matematiği Enstitüsü'nden Fizikçi ve çalışmanın baş yazarı Graham White, "Bu topaklara Q topları denir. Onlar sadece alan yığınlarıdır" dedi. White’a göre evren genişledikçe, bu Q topları etrafta asılı kaldı. Ve sonunda, evrenin önemli parçası haline geldi.

Evreni bir bütün olarak ele alan bilim insanları Kozmologlar, evrenin başlangıcından bu yana eşit miktarda madde ve antimaddenin üretildiğinden emindirler. Maddenin her türünün karşıt özelliklere sahip bir de antimadde ortağı da var. Madde ve antimadde etkileşime girdiğinde birbirini yok eder. Parçacık fiziğine göre; evrenin dokusu, her biri uzaydaki tüm noktalarda bazı özellikleri tanımlayan farklı kuantum alanları ile kaplıdır. Bu alanlardaki dalgalanmalar, fiziksel gerçekliğimizi oluşturan temel parçacıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bu ise gerçek varlığımızı daha da gizemli hale getiriyor.

Baş yazar Graham White, heyecan verici bir noktada olduğumuzu belirterek; “2030’larda bu yerçekimi dalgalarını görebileceğimiz bir sürü makine var” dedi. Onları görmenin heyecan verici olacağını dile getiren White, bu Q topları adlı nesneler gerçekten var ise yer çekimi dalgaları kullanılarak tespit edilebileceğini dile getirdi. 

 

Haber: www.webtekno.com 



Bu haber 1,226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    ON ALTI YILDIZ'da Ara Internet'te Ara  

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,211 µs