En Sıcak Konular

Mars, Antares ve Altın Elbiseli Adam

30 Aralık 2020 11:00 tsi
Mars, Antares ve Altın Elbiseli Adam Onur Öner Yazdı...

Mars, Antares ve Altın Elbiseli Adam

Eski Roma’nin (Etrüsk) Mars dediğine Yunanlilar Ares demişti; ikisi de bu gezegeni savaş ve renginden dolayı kan ile bağdaştırmıştır. Etrüskler’e göre Mars’ın sevgilisi veya baska bir rivayete göre annesi Turan idi [1]. Çünkü Turan doğurganlığı, bereketi ve dirilişi temsil ediyordu. Ayrıca Romalı Tarihçi Titus Livius, tanrı Mars’ın kutsal elçisinin (temsilcisinin) bir kurt olduğunu eserlerinde belirtir. Yabancı kaynaklarda Mars-Türk bağlantısı bu kadar açıktır.

Eski Türkler ise bu gezegeni bir Alp olan Kızagan ile özdeşleştirmiştir. Kızagan’ın tasvirine bakarsak kızıl elbiseli ve çift ağızlı kılıç (Mars’ın, Atilla’nın kılıcı, Zülfikar) taşıyan birini görürüz. Bir minyatürde de elinde kılıç ve kesik baş ile Akrep Takım Yıldızı’na giderken görülür [2].

 

Antares’e geçmeden Mars’ın kılıcına da biraz değinelim. Kaşgarlı Mahmut’un belirttiğine göre Türkler, İslamiyetten önce Orta Asya’da “çift kılıç” denilen ejderha ağızlı bir kılıç kullanırlardı. Kabzasında ejderha motifleri görülmektedir. Hz.Peygamber’in Topkapı Sarayı’ndaki kılıcında ve Barbaros’un sancağında aynı kılıç ve ejderha motifi göze çarpar.

 

Eski Türkler’de Ejderha Takımyıldızı (Yayık), Yılancı, Akrep ve Yay Takımyıldızları’nı kapsamaktaydı. Akrep Takımyıldızı’nın en önemli ve akrebin kalbi” olarak betimlenen yıldızı Antares’ti (Sin Yıldızı). İlk ateşi yakan Türk Ata (Ho-Sing), Akrep Takımyıldızı’ndaki Antares ile ilişkilendirilirdi. Antares’in içinde olduğu Yay Bulutsusu’nda bulunan 3’lü boğum eski mitlerde kendini 3 benekli ANT kadehi şeklinde göstermiştir. ANTares isminin buradan geldiği önemli bir varsayımdır[3].

 

Uygur Kağanları, 3 göksel unsura benzetilirdi; ateş, su ve altın [4]. Ateşi ve suyu Yayık Han’da buluyoruz (Yayık Han ırmaklara, suya ve rüzgara hükmeder). Hatta Dede Korkut Destanları’nda Tepegöz’ü Basat’ın öldürdüğünü biliriz ancak Kazak ve Kırgız masallarında Tepegöz’ü öldüren Yayık Han’dır. Belki ikisi aynı kişidir.

Antares, mars ve güneşin kızıllığı bize altının ve altın elbisenin kullanımı ile ilgili yön gösterebilir. Malumunuz ejderhalar, mit ve masallarda daima gizli hazinelerin bekçileri olmuşlardır. Ancak bunların yanında uzayda, galaksimizde 2 tane de kapı var. Bunlar altın ve gümüş kapılardır [5].

 

Altın kapı (geçit) Yay ve Akrep Takımyıldızları arasında ve bekçiliğini Antares Yıldızı yapmakta; bu kapıya Tanrıların Kapısı da diyorlar. Gümüş kapı ise Boğa Takımyıldızı’nda ve bekçiliğini Aldebaran yapıyor; bu kapıya da İnsanların Kapısı diyorlar. Kapıları açan altın ve gümüş anahtarlar da Vatikan’ın bayrağında ve Vatikan Meydanı’nda sembolleşmiş. Ama bütün anahtarlara hükmedecek tek anahtar ise Atamız’ın kabrinde sırlanmıştır [6].

Yıldız ve takımyıldızlardan bahsetmişken Kraliyet Yıldızları denilen 4 yıldızı anmamak olmaz. Aldebaran, Regulus, Antares ve Formalhaut. Hepsi de çift yıldızdır yani ortak kütle merkezi etrafında dolanan birer yıldızları vardır; 4 çift yıldız yani 8 adet. Bu durum Hakka Suresi 17.ayete işaret ediyor olabilir mi bakmak lazım. Melekler o gün göklerin etrafında ve çevresinde bulunmaktadır. Tüm bu meleklerin üzerinde sekiz melek Rabbinin arşını taşımaktadır.”

Buraya kadar arzettiklerimden derdimin anlaşıldığını tahmin ediyorum. Mars’tan başladık ve ANTares’e kadar geldik. Atalarımız, kağanlarımız altın elbiselerini giyerek bu yıldızlarda veya paralel boyutlarında çok önemli mücadeleler verdiler ve hala da veriyorlar. Onlardan biri belki de en önemlisi Oğuz Kağan’dır. Baldur’un Rüyaları başlıklı İskandinav Miti’nde, Odin 8 bacaklı atı Sleipnir’a (altın elbise) binerek bir mağaranın (altın kapı) önüne gelir. Mağaranın girişinde vahşi bir kurt/köpek (antares) bekçilik yapmaktadır...[7] devamını internette bulabilirsiniz. Altının simyadaki sembolünün 8 ışınlı yıldız olması bir rastlantı olmasa gerek.

 

Not: Öncelikle ABD Utah’ta sonrasında Romanya ve dünyanın çeşitli yerlerinde dikilen monolitler bana ay ve mars’ta bulunan monolitleri hatırlattı. Aşağıdaki linklerde astronot Buzz Aldrin [8] ayda gördüğü monolit bloğu anlatıyor; diğeri de [9] mars’takinin görüntüleri. Bunlar birşeyin habercisi ama hayırlısı...

Onur Öner 

Kaynaklar:

[1]: https://www.researchgate.net/publication/286449123_The_Issue_of_Descent_of_the_Deity_Mars

[2]: http://www.biligbitig.com/2014/06/kizagan-tanri-turk-mitolojisi-karakteri.html

[3]: Nuray Bilgili eserleri

[4]: Türk Kozmolojisi, Oğuzhan Yılmaz

[5]: https://ascensionglossary.com/index.php/Ophiuchus_(constellation)#The_Golden_Gate

[6]: https://www.onaltiyildiz.com/?artikel,524/

[7]: http://www.germanicmythology.com/ASTRONOMY/ANTARES.html

[8]: https://www.youtube.com/watch?v=bDIXvpjnRws&ab_channel=C-SPAN

[9]: https://www.youtube.com/watch?v=lQjj7qX9_GE&ab_channel=HISTORY



Bu haber 5,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    ON ALTI YILDIZ'da Ara Internet'te Ara  

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,867 µs