Geçtiğimiz günlerde gazetelerde bir haber yer aldı:
"Dünyaca ünlü bilgisayar firması IBM, Square Kilometer Array (Kilometrekare Düzeni – SKA) adı verilen dünyanın en büyük radyo teleskobu için veri yönetimi ve analiz teknolojileri geliştirmeye başladı."
Şimdi, acaba bu konsorsiyum, dev teleskoplarla uzayın derinliklerinde ne arıyor? Nasıl bir ses frekansı yakalamayı umuyorlar?
Bunları düşünürken Oktan Bey'in "Melekler Ağlarken" kitabında şöyle bir bölüm hatırıma geldi:
"Zaman Yolu" başlıklı bölümde buna benzer bir konu anlatılıyordu: Sh.(161-172)
İlhami Abi'nin ağzından şu anlatılmaktadır:
- Ne Âdem çok derinlere daldın? Kafana takılan bir şey mi var?
İlhami Abi’nin sesiyle kendime geldim.
- Efendim dedim. Size şunu sormak istiyorum. Bir gün zamanda yolculuk mümkün olacak mı?
Yüzüme baktı:
- Kısmen zamanın, geçmiş zamanın görüntüleri teknolojik olarak mümkün olacak. Sadece sana şu kadarını söyleyeyim Âdem:
Allah bir nimet olarak bu imkanı da kullarına teknolojik olarak bahşediyor. Görüntü nakli bugün teknolojide bahşedildi. Ses nakli yine aynen öyle. Şimdi şunu iyi anlamalısın. Bütün bunlar Adetullahın içinde varolan konular. 18OO’lü yıllarda bir Allah dostuyla dünyanın öbür ucundaki bir başka Allah dostu seslerini birbirlerine ulaştırıyordu. 1OOO sene önce de durum böyleydi. Yani bu durum Adetullahın içinde vardı. 1OO sene önce böyle veliler olduğunu söyleyenlere deli, meczub, şarlatan deniyordu. Şimdi Adetullahın içindeki, ahir zamanda Allah tarafından bütün insanlığa bahşedildi.
Yani bu nimet, teknolojik olarak bahşedildi. İşte şimdi cep telefonunu eline alıyorsun. Sadece bir düğmeye basarak, arada görünen bir vasıta olmadan, dünyanın öbür ucundaki arkadaşınla konuşabiliyorsun. Sesin oraya gidiyor. Süleyman (as) kıssasının bulunduğu ayetlerde geçtiği üzere Allah tarafından özel bir ilim verilmiş bir kulun Süleyman’a (as) Belkıs Melikesinin tahtını göz açıp kapayana kadar getirmesi gibi; bir parmak hareketiyle, bir tuşa basarak bilgisayar ekranına bilginin, görüntünün gelmesi mümkün günümüzde.
Allah daha önceleri kendi dostlarına malum ettiği ve başkalarına mahrem kıldığı birçok esrara ve bilgilere ahir zamanda bir nimet olarak avama, insanlığa teknoloji olarak sunuyor. Yani geçmiş tarihte sır sahiplerinden mucize ve keramet nevinden zahir olan her şeyin ahir zamanda teknolojik araç ve cihazlarla avam tarafından görülmesi murad olunmuştur. Zamanda yolculuk da, ışınlama da, teknolojik olarak -kısmen- mümkün olacaktır. Allahu Teala keramet ve mucizelerini, o günkü insanlığın anlayışındaki ayetlerini sonraki nesillere ispat ediyor. Delilleriyle eline veriyor.
Şimdi sana tefekkür edesin diye kısa bir örnek vereceğim:
"Bütün sesler kainatta kaybolmaz, toplanır. Bir gün bir teknoloji bu geçmişteki ses frekanslarını kısmen toplasa, insanlığa bir cihazla sunsa ve o cihazın içinden şöyle bir ses yankılansa:
"Ey havarilerim! Ey insanlar! Biliniz ki Allah birdir. Ben de O’nun oğlu değilim. Allah’a eş koşmayın. Benden sonra son peygamber Ahmed-Muhammed gelecektir. Ahir zamanda Ona yetişen, benim gibi, Ona biat etsin" dese ve bu Hz. İsa’nın sesi olsa, ahir zamanda Allah’ın kullarına sunmuş olduğu teknolojik bir cihazdan gelen bu apaçık bir ses dalgası yine mucize olmaz mı? Şimdi sen birine bunları anlatsan sana şöyle diyenler çıkabilir: İsa’nın sesi nasıl çıkar? Nasıl seslenir? Rahmanî olayı böyle nasıl cihazla izah edebilirsin? İşte o zaman sen sadece akleden beyinlere ipucu olarak şu ayeti oku:
“RABBİ MUSA’YA BİR AĞAÇTAN SESLENDİ.”
Bir kez daha şok olmuştum. İnanıyorum ki bir gün bunları anlattığımda bu yazıları okuyan ve bu bilgilere kafa yoran insanlar da şok olacaktı. Tabii her insandan bahsetmiyorum. Allah’ın hikmetinden sual olmaz.
İlhami Abi’nin özellikle bu konuda ipucu olarak verdiği
“RABBİ MUSA’YA AĞAÇTAN SESLENDİ.”
ayeti kafamı çok meşgul ediyordu. Devamlı düşünüyordum. Allah’ın ağaçtan seslenmesi ağacı bir cihaza, ileride olacak teknolojik bir cihaza işaret etmesi aniden beynimde can buldu. Heyecanlanmıştım.
Gerçi buna bugün de somut bir örnek verilebilirdi. Örneğin radyolardan ezan okunması.. Acaba radyo cihazından ezanla bizleri çağıran kim? Eşref-i mahlukât, yani insan her türlü teknolojik cihazdan, bilgisayardan üstün olduğuna göre; hatta bütün bu makine ve cihazlar insan yapımı olduğuna göre insan neden kendinin yaptığı makineden ve o makinenin meziyetlerinden daha düşük olsun? Bir cep telefonunun yaptığını, bir bilgisayarın yaptığını neden bunlardan üstün olan insan yapamasın? Artık hiç şüphem kalmamıştı ki, yaratılmışların en üstünü olan insan, kendi yaptığı makineden daha üstündü. Yaptığı bir makine, bir cihaz dünyanın öbür ucuna sesini gönderiyorsa insan da gönderirdi. Görüntüsünü gönderiyorsa insan, Allah’ın izniyle, bizzat kendini de gönderirdi.
Bütün bunlar, bu konular özellikle bu çağdaki beyinleri, şaşırtacak ve onları hayretlere düşürecekti. Bunlarla meşgulken aklıma birden Mehdi (as) ile ilgili bir hadis rivayeti ve İsa (as)’ın sesi meselesi ile alakalı iki ayet meali geldi:
Bir ses semadan “Emiriniz Mehdidir!” diyecek. Bir el semadan çıkıp işaret edecek.
“DOĞRUSU ALLAH ONU GÖKYÜZÜNE YÜKSELTTİ.”
(Nisa suresi, 158.ayet)
“MERYEM OĞLU İSA ŞÜPHESİZ KIYAMET SAATİNİN İŞARETİDİR.” (Zuhruf suresi, 61.ayet)
Böyle bir ses hadisesinin gerçekleşmesi kıyamete büyük bir işaret olacaktır. (Allahu alem)
İşte bu konsorsiyum şimdi dev teleskoplarla uzayın derinliklerinde Hz. İsa'nın sesini mi arıyor?
Başka şeyler ararlarken, "Hz. İsa'nın sesini yakaladık" derseler şaşmamak lazım.
Konuyla ilgili haber:
"Dünyaca ünlü bilgisayar firması IBM, Square Kilometer Array (Kilometrekare Düzeni – SKA) adı verilen dünyanın en büyük radyo teleskobu için veri yönetimi ve analiz teknolojileri geliştirmeye başladı. SKA teleskobunun, 2024 yılında kullanılmaya başlaması planlanıyor.
IBM uzmanları teleskop aracılığıyla elde edilecek bilgilerin, günümüzün sıradan bilgisayarlarıyla analiz edilmesinin imkansız olduğu öngörüsü üzerine kolları sıvadı.
Projedeki IBM uzmanlarından Ton Engbersen, “Bu bir bilgisayar sistemini nasıl inşa edebileceğimiz hakkında bir araştırma projesi” dedi.
Hollanda hükümeti, IBM’e ve Hollanda Radyo Astronomi Enstitüsü'ne (ASTRON) sistemin tasarlanması için beş yıllığına 32.9 milyon euroluk hibede bulundu.
'BÜYÜK PATLAMA'NIN İPUÇLARINI TOPLAYACAK
Toplamda 20 resmi kurumdan oluşan bir konsorsiyumun kaynak sağladığı SKA dünyadaki en büyük ve en hassas radyo teleskobu olacak. SKA, bilim insanlarına bundan 13 milyar yıl önce gerçekleşen “Büyük Patlama”nın nasıl olduğu konusunda sağlam ipuçları sunacak.
SKA, her biri sürekli veri akışı sağlayan 3 bin küçük antenden oluşacak. Teleskobun toplayacağı bu verilerin toplam 1 eksabyte yani 1 milyar gigabyte olması bekleniyor. Bu da IBM’in tahminlerine göre dünyadaki günlük internet trafiğinin iki katına tekabül ediyor.
Verilerin Avustralya ya da Güney Afrika’ya yerleştirilecek antenlerden alınarak özetlenip dünya genelindeki araştırmacılara gönderilmesi planlanıyor."
Erol Elmas
04.04.2012
Değerli okuyucumuz,
Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
· Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
· Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
· Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
· Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
· Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
· Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
· Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
· Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.
Yorumlar
+ Yorum Ekle