En Sıcak Konular

Şeytani İşbirlikler

6 Ağustos 2013 13:41 tsi
Şeytani İşbirlikler Yapay Et'in arkasındaki Yapay Zeka ortaya çıktı!


Yapay Et'in arkasındaki Yapay Zeka ortaya çıktı!

 

" İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen konferansta, Maastricht Üniversitesi'nden Profesör Mark Post öncülüğündeki ekip tarafından üretilen yapay et, yemek eleştirmenleri Hanni Ruetzler ve Josh Schonwald tarafından yenildi. Ruetzer, tadımdan sonra yaptığı açıklamada "etin yüzeyinin daha yumuşak olmasını beklediğini" ve "oldukça yoğun bir tadı olan ürünün ete çok yakın olduğunu" belirtti.Ayrıca "lezzetin farklı olduğunu" ifade etti. Daha sonra konuşan Profesör Post ise, ürünün ne zaman satışa çıkacağı hakkındaki bir soruya "bunun belli bir süre alacağını" belirterek cevap verdi. Post, "bu sadece yapabileceklerimizi göstermek içindi" şeklinde konuştu. Bununla beraber, projenin bu güne kadar gizlenen destekçisinin Google'ın kurucularından Sergey Brin olduğu açıklandı." (Milliyet)

Google'ın arkasında olduğu ilk 'yapay' projesi değil bu...

Google'ın diğer kurucusu Lary Page'in babası Carl Page, 'yapay zeka'nın mucitlerinden. Google'ın üzerine hayli zaman ve para ayırdığı araştırma projelerinin başında da yapay zeka uygulamaları geliyor. İnsanlığı 'dünyadan kurtaracak' teknolojik sıçramanın insan beyninden değil, yapay zekadan geleceğine inançları tam. Öyle ki bu fikri bir adım öteye götürüp, en yalın haliyle insanı "ölümsüz" kılmak için onu robotlaştırmayı hedefleyen Singularity akımının temsilcisi Ray Kurzweil'in yakın bir zamanda Google'ın araştırma ekibine katılması, işin sadece arama motorunda kalmayacağını göstermişti. Şirketin yakın zamanda piyasaya sürmeyi planladığı Google Glass, basit bir gözlük olmanın ötesinde, insan vücudu ile dijital cihazların birlikteliğinin en ciddi sembolü olacak.

"İlerleyen dönemde Google Glass üzerinde yapay zeka çalışmaları görmemiz muhtemel. Daha ilerideyse eskiden beri gelen beyin dalgalarını tanımlama meselesi var ki bugün bile Emotiv ve  Mindflex gibi ticarileşmiş ürünler bulunmakta. Yani Google'ın gelecekte bu şirketlerden birini alabileceğini ve eğer bilim kurgu filmlerindeki gibi bir gelecek bizi bekliyorsa; Google'ın Glass ile gelecekte de hayatımızdan eksik olmayacağını düşünebiliriz."

Şirketin desteklediği diğer projelerle birlikte düşünüldüğünde karşımıza çıkan resmin bütünü, teknoloji ve e-ticaret üzerinden muazzam servet birikimini sağlamış uluslararası sermaye gruplarının insanlık adına nasıl bir gelecek tahayyül ettiğini de gösteriyor:

Yapay et ve yapay zekanın, insanın yerini aldığı bir dünya...

"Biliyor musun? Bu bifteğin var olmadığını biliyorum. Bunu ağzıma koyduğumda, Matrix'in beynime bunun, sulu ve lezzetli olduğunu söylediğini biliyorum. Dokuz yıldan sonra ne farkettiğimi biliyor musun? Cehalet erdemdir."  (Matrix filminden bir sahne...)

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 5,856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    ON ALTI YILDIZ'da Ara Internet'te Ara  

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    27,724 µs