En Sıcak Konular

Venüs'te Yaşam Var mı?

14 Eylül 2020 14:40 tsi
Venüs'te Yaşam Var mı? Büyük açıklama bugün: Aylardır üzerinde çalışıyorlardı

Uzayda yalnız değiliz: Büyük açıklama bugün: Aylardır üzerinde çalışıyorlardı

Güneş'e en yakın ikinci gezegen olan Venüs’te yaşam izleri bulunduğu belirtildi. Basına sızan bilgilere göre gezegenin atmosferinde fosfin keşfedildi. Bilindiği kadarıyla fosfin, biyolojik yaşamın bulunduğu ortamlarda bulunan bir madde olarak biliniyor.

Evrim Ağacı’nda yer alan habere göre, Birleşik Krallık merkezli Kraliyet Astronomi Cemiyeti, geçtiğimiz günlerde 14 Eylül tarihini işaret ederek bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu toplantı öncesinde basın mensuplarına yayın yasağı şartı ile gönderilen ön bilgiler, öylesine heyecan verici detaylar içeriyordu ki yayın yasağına rağmen bazı detaylar sızdırıldı. Bu detaylara göre Venüs’te fosfin keşfedildi ve cemiyet, bugünkü açıklamasında keşfi kamuoyuna duyuracak.

SADECE BİYOLOJİK YAŞAMIN BULUNDUĞU ORTAMDA GÖRÜLÜYOR

Fosfin, sadece biyolojik yaşamın bulunduğu ortamlarda görülebilen bir madde. Yaşamla doğrudan ilişkili bu maddelere “biyoimza” adı veriliyor. Söz konusu maddenin Venüs’te bulunduğuna dair araştırmayı yapan uzmanlar arasında MIT, Cardiff, Manchester gibi önemli üniversitelerde görevli bilim insanları var.Bilim insanlarının söz konusu keşfi yapmak için Şili, Atamaca’daki ALMA ve Hawaii’deki James Clark Maxwell teleskoplarını kullandıkları söyleniyor. Yani Venüs’ün atmosferine bir araç gönderilmiş değil, keşif yeryüzünden yapılan gözlemlerin bir sonucu olarak gerçekleşmiş olabilir. Henüz bu detayların kesinleşmemesinin nedeni, resmi açıklamaların yapılmamış olması.

"ÇOK ÖNEMLİ VE BÜYÜK BİR KEŞFİN" AÇIKLANACAĞI BELİRTİLİYOR

Kraliyet Astronomi Cemiyeti, bugün (14 Eylül) TSİ 18.00’da sadece basın mensuplarının katılabileceği bir toplantı düzenleyecek. Zoom üzerinden yapılacak toplantıda “çok önemli ve büyük bir keşfin” açıklanacağı söyleniyor. Bu akşam, Venüs’te yaşamın izlerinin bulunduğuna dair kesinleşen bilgiler alabiliriz, detayları aktarıyor olacağız.VENÜS NASIL BİR GEZEGEN?Güneş’e en yakın ikinci gezegen,Güneş Sistemi’nde bir atmosferi bulunan ikinci gezegen,Boyutları ve ağırlığı ile Dünya’nın ikiz kardeşi gibi.

Bir yılı 224,7 Dünya gününe eşit,Kendi çevresindeki dönüşü Güneş çevresindeki dönüşünden daha yavaş, yani 1 günü 1 yılından daha uzun sürüyor,Güneş’e en yakın gezegen Merkür’den daha sıcak,Güneş’in çevresinde saat yönünde dönen tek gezegen,Atmosfer basıncı Dünya’daki denizlerin 1 km derinliğindeki basınca eşit,Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak ikinci cisim.4,2 milyar yıl önce okyanuslara, kıtalara ve yaşama sahip olduğu düşünülüyor.

KAYNAK: EVRİM AĞACI 


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/uzayda-yalniz-degiliz-buyuk-aciklama-bugun-aylardir-uzerinde-calisiyorlardi-301382h.htm


Bu haber 2,440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    ON ALTI YILDIZ'da Ara Internet'te Ara  

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,392 µs