En Sıcak Konular

Şeytani Plan: Zika Virüsü

24 Haziran 2016 10:08 tsi
Şeytani Plan: Zika Virüsü Şeytani Plan: Zika Virüsü

Oktan Keleş Zika virüsü oyununu 5 şubat 2016 tarihinde yazmıştı. O makalede: "Zika virüsü hızla yayılıyor ve -sözde- önleyici aşısı yok. Çare olarak; insanlık alemine,  'en az 5 yıl doğum yapmayın, hamile kalmayın' telkinleri yapılıyor."

 http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=4795

Telkinler etkili olmaya başlamış, işte ilgili haber:


Zika Korkusu Yüzünden Kürtaj Yaptırıyorlar


Bebeklerde mikrosefaliye neden olduğu düşünülen Zika virüsünün yol açtığı endişenin, kürtaj yaptırmak isteyen kadınların sayısının büyük ölçüde artmasına neden olduğu bildirildi.


Bebeklerde mikrosefaliye neden olduğu düşünülen Zika virüsünün yol açtığı endişenin, Latin Amerika'da kürtaj yaptırmak isteyen kadınların sayısının büyük ölçüde artmasına neden olduğu bildirildi. Sonuçları "New England Journal of Medicine" dergisinde yayımlanan araştırma, Zika virüsü salgınının, Brezilya'da kürtaj taleplerini ikiye katladığını, diğer Latin Amerika ülkelerinde talepleri üçte bir oranında artırdığını gösterdi.

GAYRİ RESMİ YOLLARA BAŞVURUYORLAR

Araştırmada, kürtajın, Latin Amerika'nın birçok bölgesinde yasa dışı olması nedeniyle kadınların gayri resmi yollara başvurduğuna dikkat çekildi. Kadınlara tavsiyelerde bulunan ve gebeliği sonlandırmak için ilaç sağlayan Women on Web'in bu yolların başında geldiği belirtildi.

5 YILDA GELEN TALEPLER İNCELENDİ
  
Araştırmacılar, Latin Amerika ülkelerinden Women on Web'e, Zika uyarısının verildiği 17 Kasım 2015 tarihinden önceki 5 yılda gelen kürtaj taleplerini inceledi. 17 Kasım 2015-1 Mart 2016 arası için tahminde bulunan araştırmacılar, bu tahminlerini söz konusu dönemde gelen taleplerle karşılaştırdı. Değerlendirmede, taleplerin Brezilya ve Ekvador'da iki katına çıktığı, Kosta Rika, Kolombiya, El Salvador, Honduras ve Venezuela'da ortalama üçte bir oranında arttığı gözlendi.

MİKROSEFALİYE NEDEN OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan virüse, ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, Mayıs 2015'te Brezilya'da tekrar ortaya çıkmıştı. Zika virüsünün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olduğu düşünülüyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 15 Haziran tarihli son verilerine göre, Zika virüsüne 2007-2016 yıllarında 60 ülkede rastlandı. Virüs, salgın şeklinde bu ülkelerin 14'ünde 2007-2014 yılları arasında görülürken, 2015 yılının başından 46 ülkede ilk kez salgın şeklinde etkili oldu.
http://www.haberler.com/zika-korkusu-yuzunden-kurtaj-yaptiriyorlar-8554468-haberi/



Bu haber 7,817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    ON ALTI YILDIZ'da Ara Internet'te Ara  

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,672 µs